Da var Juli ferdig, og det var på tide å legge ut noen spill igjen. Det som er morsomt er at det er de samme spillene som går igjen, selv med noen nye innimellom. Jeg har nå tatt med spill som jeg spiller på Board Game Arena, men fortsatt kun spill vi har i samlingen. Og som tidligere nevnt så skal samlingen kuttes litt. Jeg har allerede fjernet en del som skal til nye barn, og noen som vi selger for de blir aldri spilt. Men her er lista:

7 Wonders: Architects

Dette er blitt et av mine favoritter spill. Det fungerer som et raskt spill hvis man bare vil spille noe under 30 minutter. Det fungerer veldig bra for yngre personer, men også for eldre. Det er flere måter å spille det på og det er ikke veldig aggressivt.

Skull

Du trenger et raskt spill på pøbben? eller på buss, tog eller fly. Eller bare når du tar en kaffe. Skull, best med 3-4 og veldig enkelt å spille. Du kan lage det selv også, i hvert fall hvis du er på en pøbb med sånne dingser som man setter under glass og kopper.

Dominoes

Dette har jeg egentlig aldri spilt, selv om jeg alltid har hatt brikker. Men vi fikk et fint eksemplar og Myr lærte meg å spille. Det er gøy, og jeg ser frem til flere runder. Mest sannsynlig har man et liggende, og det fins helt sikkert på en pøbb.

CATAN

Samle ressurser og bygg veier og byer. Enkelt spill, og i mine øyne et av de beste introspillene jeg liker. Har ikke prøvd det med 5 eller 6 ennå, men håper å få det til snart.

Exploding Kittens

Trekk et kort, og ikke spreng. Hva mer kan jeg si?

Potion Explosion

Plukk opp en klinkekule. Fører dette til at 2 kuler av samme farge kommer inntil hverandre? Ta alle kulene i den fargen. Fører dette til 2 kuler av samme farge kommer inntil hverandre? Ja du forstår greia. Så putt klinkekulene på flaskene. Samme farge osv. Har man fylt opp alle feltene på flaska så leveres den inn, og du får poeng. Morsomt å spille hvis man bare spiller, og det kan spilles av folk som legger lange planer. Men jeg taper alltid, for jeg tar bare en kule.

King of Tokyo

Store monstre som sloss, og alt du trenger egentlig er å kaste noen terninger. Yatzy style.

Carcassonne

Trekk en brikke. Legg en brikke. Valgfritt: Sett på en meeple. Neste person. 🙂

Bärenpark

Du liker tetris sier du? Aha, du liker å stable i boder eller i bil. Men da har jeg et spill for deg. Alt du trenger å gjøre er å stable disse rare formene. Husk å samle på noen samme bjørner.

Comments to: Topp 9 brettspill Juli

Your email address will not be published. Required fields are marked *