Da var listen klar. Her er alle spillene vi spilte i 2021. Rundt et bord. Jeg har spilt en god del på Board Game arena også. Men dette er fysiske spill. Jeg linker til alle så dere kan lese om de, men prøver å skrive litt. De er organisert etter min egne rare formel. Det jeg kaller plassering. Antall ganger spillet er spilt delt på hvor fort det kan settes opp. Så feks er Exploding kittens 7 og Blood Bowl er 7. Så det er fra 1 til 7. Inntil videre i hvert fall. Dette endrer seg hele tiden. Jeg legger også til antall hivehubs eller plassering. Jo høyere tall jo høyere på min favorittliste. Denne listen endrer seg også hele tiden. Derfor en god liste. Men da 2021 var ferdig så tok jeg et “bilde” og her er listen. Håper dette gir folk ideer til noe å spille.

Dette er spill vi spilte i 2021. Mange av dem som vi kun har spilt et par ganger spilte vi nok mer tidligere, men når alt åpner opp så får vi nok spilt mer. Hvis du ønsker å se hva min liste over favorittspill, så er det enkelt å se utfra Hivehubs. Men jeg håper å legge ut en filmet liste ved bruk av Ranking Engine i 2022.

Dette er 51 spill av 103. Nå har vi gitt bort noen i slutten av 2021, og nye har kommet i januar. Men jeg skal prøve å holde meg på 100 stk. Så det betyr at det er noen som forsvinner ut av hyllene dette året. Vi får se hva.

Ser du noe du liker, vil spille, har lyst til å prøve eller bare vil ha mer info om, så si ifra. Jeg spiller så mye som mulig, og da er det best hvis det er andre som vil spille også.

Skull(Hodeskalle, Mincraftjord, Ninja og bille)

Dette er gøy. Vi har laget vårt eget, etter reglene som ligger på BGG, men håper å kjøpe spillet snart. Jeg har nok dette spillet i lomma mye av tiden. Greit å ha med seg hvis man plutselig trenger å spille litt.

Plassering: 1, Spilt: 86, Hivehubs: 87, Hvor fort å sette opp: 7

Exploding Kittens

Spreng noen katter og kos deg. Jupp et veldig enkelt kortspill, som er både morsomt, raskt å sette opp og enkelt å lære. Fins på de fleste pøbber som har noen brettspill liggende.

Plassering: 2, Spilt: 67, Hivehubs: 83, Hvor fort å sette opp: 7

Sleeping Gods

Dette er en historie som er fortalt på en perfekt måte. Det er jo et spill, men historien trekker deg inn. Vi har kommet gjennom 1 av avslutningene, men det er mange historier som ikke er fortalt. Gleder meg til å spille videre.

Plassering: 3, Spilt: 8, Hivehubs: 90, Hvor fort å sette opp: 1

Uno

Dette er alltid enkelt å finne frem når man har kids rundt. Vi får se om det holder like høy plassering etter at UNO Flip! er ankommet Nørdheim.

Plassering: 4, Spilt: 26, Hivehubs: 74, Hvor fort å sette opp: 7

Galaxy Trucker

Bygg et romskip, ikke kræsj, bli skutt eller bli truffet av en meteor. Og husk at du trenger alt, men du har ikke lang tid på deg. Dette er morsomt, for folk som liker spill som går på tid.

Plassering: 5, Spilt: 7, Hivehubs: 70, Hvor fort å sette opp: 2

The Mind

Ikke snakk, ikke si noe. Men legg kortene fra 1 til 100 på bordet. Og sliter du så bruk kastestjerne. Kan ikke forklare det på annen måte, men jeg tar det gjerne frem hvis noen vil prøve en ny type spill.

Plassering: 6, Spilt: 22, Hivehubs: 85, Hvor fort å sette opp: 7

Flick em Up

Hvem syns vel ikke å knipse små kuler mot trefigurer er gøy. Det er det.

Plassering: 7, Spilt: 3, Hivehubs: 59, Hvor fort å sette opp: 1

The Quacks of Quedlinburg

Dette er et fantastisk spill som handler om å brygge en ubrukelig potion uten å sprenge. Dette er kanskje spillet jeg anbefaler oftest til folk som ikke spiller brettspill.

Plassering: 7, Spilt: 9, Hivehubs: 89, Hvor fort å sette opp: 1

Kill Doctor Lucky

Siden 90-tallet har dette spillet vært i min samling. Og med nytt utseende så er det i hvert fall ikke blitt dårligere. Jeg er så fan at jeg har boken som beskriver alle disse Cheap Ass Games.

Plassering: 9, Spilt: 8, Hivehubs: 75, Hvor fort å sette opp: 3

Cupcake Acadamy

Et nytt spill som går på tid. Samarbeid og total kaos. Det kan anbefales for kids.

Plassering: 10, Spilt: 13, Hivehubs: 62, Hvor fort å sette opp: 5

Hey, Thats my fish

Dette spillet er alltid i sekken min. Det er enkelt å sette opp, enkelt å spille og veldig gøy. Hvem vil vel ikke spille en pingvin som vil ha fisk?

Plassering: 10, Spilt: 13, Hivehubs: 69, Hvor fort å sette opp: 5

Agricola

Dyrk og hold husdyr. Husk å mate alle på gården din, og så skal det nok gå greit. hehe

Plassering: 12, Spilt: 6, Hivehubs: 86, Hvor fort å sette opp: 3

Bärenpark

Tror du at du er flink til å lage dyrepark. Dette tetris spillet er en morsom utfordring. Gøy hvis du liker “gåter” og tetris såklart.

Plassering: 12, Spilt: 6, Hivehubs: 80, Hvor fort å sette opp: 3

Dixit(Uten brett)

Dette nydelige spillet burde alle prøve. Vi har spilt det uten brett. Vi printet ut bildene, men har nå skaffet hele spillet, og det ble enda morsommere. Vi har en del husregler, men det trengs ikke. Bare spill det.

Plassering: 12(med brett 8), Spilt: 14, Hivehubs: 78 , Hvor fort å sette opp: 7

Epic Zombies

Samarbeidsspill om å overleve zombie apokalypsen. Det kommer i en bitteliten boks, men er et stort spill. Enkelt å ta med og veldig gøy.

Plassering: 12, Spilt: 6, Hivehubs: 39, Hvor fort å sette opp: 3

Fireball Island

klinkekuler, slanger, bier og tigre. Og alt dette på en diger vulkanøy som tar masse plass. Har du ikke prøvd det, så kom gjerne innom.

Plassering: 12, Spilt 2: , Hivehubs: 59, Hvor fort å sette opp: 1

Fluxx – Cthulhu

Det er Fluxx og det er Cthulhu. Kan du ikke fluxx så kan du glde deg, og Cthulhu er gøy. 🙂

Plassering: 12, Spilt: 2 , Hivehubs: 73, Hvor fort å sette opp: 5

Scythe

Dette er et pent spill om store mech’er og små mennesker. Det virker som et stort krigsspill, men sjeldent det blir store kamper. Dette er et enkelt “tungt” spill som alltid er gøy

Plassering: 12, Spilt: 2, Hivehubs: 88, Hvor fort å sette opp: 1

Cartographers

Tegn et kart, men bruk kun tetris lignende “brikker” Og pass opp for gobliner og hobgobliner. Et godt pøbb spill, og enklet å ha med på reiser.

Plassering: 19, Spilt: 9, Hivehubs: 60, Hvor fort å sette opp: 5

Potion Explotion

Liker du Candy Crush? Ok, da er dette spillet for deg. Masse masse klinkekuler.

Plassering: 20, Spilt: 4, Hivehubs: 68, Hvor fort å sette opp: 3

Blood Bowl

Hvis jeg må si at jeg liker noen form for sport, så er dette det nærmeste jeg kommer. Fotball med orker og udøde. Og bare på bordet og bare når jeg vinner.

Plassering: 21, Spilt: 1, Hivehubs: 52, Hvor fort å sette opp: 1

Carcassonne

Trekk en brikke legg en brikke. Stapp på en meeple, og så neste person. Dette spillet har eksistert lenge, og er fortsatt gøy å ta frem til bordet.

Plassering: 21, Spilt: 3, Hivehubs: 58, Hvor fort å sette opp: 3

Civilization

Ok, dette er stort. Og vi rakk det bare 1 gang i 2021. Dette gleder jeg meg til å spille mer. Men det tar tid.

Plassering: 21, Spilt: 1, Hivehubs: 46, Hvor fort å sette opp: 1

Pandemic

Dette er kanskje et av mine favoritt samarbeidsspill. Det er enkelt å forklare. Raskt å mestre og ganske utfordrende.

Plassering: 21, Spilt: 3, Hivehubs: 37, Hvor fort å sette opp: 3

Trajan

Hvis du vil spille et Workerplacement spill. Et tungt spill, med masse muligheter, så er dette spillet. Hver gang dette kommer på bordet, så pleier jeg å tape men det er verdt det. Dette er et godt spill.

Plassering: 21, Spilt: 1, Hivehubs: 71, Hvor fort å sette opp: 1

Under Falling Sky

Jeg printet dette solospillet ut. Og testet noen runder. Det er greit, men jeg var ikke så flink på solospill. Nå har jeg blitt bedre og gleder meg til å teste det igjen. Sikkert på en pøbb med en øl.

Plassering: 21, Spilt: 3, Hivehubs: 35, Hvor fort å sette opp: 3

Vendespil

Fant det i hylla, og det ble noen runder. Tror kanskje at dette ikke får så mange runder på bordet i 2022

Plassering: 21, Spilt: 7, Hivehubs: 23, Hvor fort å sette opp: 7

Warhammer Quest

Det fins en del av denne typen spill. Descent, Hero Quest osv. MEn Warhammer verden er min favoritt verden. Og dette var enkelt å spille solo.

Plassering: 21, Spilt: 1, Hivehubs: 54, Hvor fort å sette opp: 1

X-Odus

Samarbeid om å stoppe “det” onde. Desverre rakk jeg ikke å spille dette mer enn 1 gang i 2021, men dette må frem ila året. Jeg har blitt bedre på solospilling så dette skal jeg ta en runde med. Mulig jeg setter opp et kamera og spiller solo spill i 2022

Plassering: 21, Spilt: 1, Hivehubs: 64, Hvor fort å sette opp: 1

Lord of the fries

Igjen et spill fra Cheap Ass Games som har fulgt meg siden 90-tallet. Dette er et enkelt kortspill om zombier og fastfood.

Plassering: 30, Spilt: 4, Hivehubs: 72, Hvor fort å sette opp: 5

Monikers

Kanskje det enkleste spillet å finne frem, for du trenger egentlig bare litt papir og en pen. Men det tar litt tid å spille. Vi spiller alltid med 5 runder, for alle vet jo hvordan man mimer å klippe plenen med bare hodet. Ikke san?

Plassering: 30, Spilt: 4, Hivehubs: 63, Hvor fort å sette opp: 5

Onitama(lego)

Er du lei av sjakk, så kan vi anbefale Onitama. Vi lagde det i lego. Alle regler osv ligger på BGG Print and Play. Men anbefaler også å kjøpe det, fordi det er pent. Veldig pent.

Plassering: 32, Spilt: 5, Hivehubs: 44, Hvor fort å sette opp: 7

Nidavellir

Liker du aksjoner. Hvis ja, så er dette spillet for deg. Liker du også skatter og dverger, så ser jeg ingen grunn til at du ikke har dette allerede. Jeg liker det veldig godt. Et av de spillene jeg spiller mest på Board Game Arena

Plassering: 32, Spilt: 2, Hivehubs: 67, Hvor fort å sette opp: 3

Roll for it

Her er masse terninger. Rull de og lag comboer. Litt avansert Yatzi. Enkelt å ta med seg, men passer ikke på bussen.

Plassering: 34, Spilt: 3, Hivehubs: 13, Hvor fort å sette opp: 5

We Didn’t Playtest This at All

Reglene er enkle: Ikke tap. Det er alt, og du forstår ganske fort hvorfor. Ikke for folk som liker å forstå regler, og legge planer om hvordan vinne.

Plassering: 34, Spilt: 4, Hivehubs: 76 , Hvor fort å sette opp: 7

Wavelenght

Vi har bare prøvd dette et par ganger. Det er en litt spesial form for quiz, eller kanskje litt mer prøv å gjette hva man mener. Hmm, klarer ikke å forklare det, så google det selv. Gøy er det uansett.

Plassering: 36, Spilt: 2, Hivehubs: 82, Hvor fort å sette opp: 4

Rocket Game

Et raskt spill om å skyte opp raketter. Det bruker en spinner som er en morsom mekanikk. Passer for veldig små kids, og morsomt for de større.

Plassering: 37, Spilt: 2, Hivehubs: 26, Hvor fort å sette opp: 5

UNO Flip!

Har du spilt UNO? Hvorfor ikke? Prøv nå UNO Flip! Det er et koselig kortspill, til du snur kortene. Det er bare ondt. Et ondt kortspill. mwahahahahahaha.

Plassering: 37, Spilt: 2, Hivehubs: 55, Hvor fort å sette opp: 5

Catan

Dette kjenner de fleste. Og gjør du ikke, men vil spille brettspill så ta dette med deg når du er på en bokhandel. Ganske grei pris, og enkelt å spille. Jeg liker det fortsatt, selv om mange nå syns det er for “gammelt”. Vi har regler for 5-6 spillere, men har dessverre ikke fått prøve det. Håper vi får det til i år.

Plassering: 39, Spilt: 1, Hivehubs: 51, Hvor fort å sette opp: 3

Deckscape Test time

Escaperoom i en liten boks. Veldig enkelt å spille, og vanskelig nok til at det utfordrer. Morsomt for både store og små. Kan spilles kun 1 gang, så min boks er sendt ut i verden og jeg håper noen koser seg med det.

Plassering: 39, Spilt: 1, Hivehubs: 27, Hvor fort å sette opp: 3

DiceMasters

Terninger. Masse masse terninger. Det er masse temaer. Vi har drager og Marvel. Spilte Marvel sist gang, men håper å få til noen runder med drager i år. Eller så er det på vei til utlånskassen snart.

Plassering: 39, Spilt: 1, Hivehubs: 61, Hvor fort å sette opp: 3

Sherlock Holmes – Carlton house

Liker du krimgåter? Dette er spillet for deg. Anbefaler en liten gjeng å spille dette, for selv om du kan spille det alene, så er det gøy med flere som prøver å være flinkere enn Sherlock Holmes til å oppklare mord. Og alle mener de kan det, men …

Plassering: 39, Spilt: 1, Hivehubs: 81, Hvor fort å sette opp: 3

Tiny Epic Quest

Epic lager store spill i små bokser. Og dette er et stort fantasy brettspill i en bitte liten boks. Enkle regler og kule meeples med utstyr. Har ikke spilt ekspansjonen om sopp. Men hvis jeg får til solo spill greiene mine, så er dette et soleklart valg.

Plassering: 39, Spilt: 1, Hivehubs: 57, Hvor fort å sette opp: 3

Tsuro

Velg en stein. Vær en drage. Følg din sti. Ikke dett av kartet. Og det er alle reglene. 🙂

Plassering: 39, Spilt: 2 , Hivehubs: 45, Hvor fort å sette opp: 7

Concept

Dette er spillet vi har leitet etter lengst. Og desverre har vi bare prøvd en liten testrunde. Det er et gjett ordet/setningen/ordtaket, uten at noe blir sagt. Man bruker bilder for å gi hint. Håper vi får spilt det mer i år, og da en bedre forklaring.

Plassering: 45, Spilt: 1, Hivehubs: 33, Hvor fort å sette opp: 5

Don’t get Got

Hvordan forklare dette. Du får 5 oppgaver, som du kan oppfylle innen en tidsramme. Er et partyspill som egentlig ikke gjør annet en dumme ting. Som feks få noen til å ta på nesen sin. Men blir du spurt om det er del av spillet, så har du feilet på 1 av dine 5 oppgaver. Fins i felere temaer, vi har spilt det med 10-15 personer, og det virket som folk hadde det gøy. Neste Nørdheim blir nok dette satt opp uansett tema. Så gled dere.

Plassering: 45, Spilt: 1, Hivehubs: 79, Hvor fort å sette opp: 5

Fluxx – Zombie

Fluxx og nå med zombier. Dette er det spillet vi har spilt mest, før 2021. I 2021 så måtte det gi litt, men kun 1 gang i 2021 er flaut. Men vi har spilt det like mange ganger i 2022.

Plassering: 45, Spilt: 1, Hivehubs: 65, Hvor fort å sette opp: 5

Pitch Deck

Har du en ide, og masse penger. LEgg frem din ide. Spons andres sine ideer. Håp at mange sponser deg, og at den du sponset er den beste. Burde være minimum 8 personer og det er et partyspill.

Plassering: 45, Spilt: 1, Hivehubs: 66, Hvor fort å sette opp: 5

Raging Bulls

Print det ut. Finn frem skrivesaker og en linjal. Alt som er rett vil fungere. Kast noen terninger og prøv å gjerde okser inne. Det er veldig enkelt. Vi har spilt Nørdheim cup’en med dette, men jeg har lyst til å se om jeg kan gjøre det på en pøbb. 15-20 personer skal kunne fungere fint. Så kanskje i en pøbb nær deg, en dag i 2022

Plassering: 45, Spilt: 1, Hivehubs: 48, Hvor fort å sette opp: 5

Bang i Brødskiva

Ligner på kortspillet Hei knekt. Bare det er en brødskive med pålegg.

Plassering: 50, Spilt: 1, Hivehubs: 43, Hvor fort å sette opp: 7

Rorys Story Cubes

Dette er nok ikke et spill, men mer en historiefortellers hjelpemidler. Du slår en haug med terninger som har bilder på seg, og så forteller man en historie utifra de bildene. Gøy når man kjeder seg, men nyttig når man skal feks skrive eventyr til rollespill. Jeg bruker en online versjon, og derfor er dette spilt så lite.

Plassering: 50, Spilt: 1, Hivehubs: 42, Hvor fort å sette opp: 7

Spinatelle

Dette er et “spill” fra 50 tallet. En snurrebass og noen kuler. JEg kjøpte det for å bruke det som en spill-mekanikk i rollespill eller brettspill. Vi får se, men vi prøvde det en gang. Og det holder nok.

Plassering: 50, Spilt: 1, Hivehubs: 4, Hvor fort å sette opp: 7

Comments to: 2021 i spill

Your email address will not be published. Required fields are marked *