En morsom og lærerik uke. Jeg spilte brettspill, rollspill. Jeg skrev reglene til et nytt spill, lagde utkast til et nytt kortspill/rollespill/brettspill, diskutert å ha Nørdheim online, og har lært noe fantastisk av zeroplex som heter bullet journal.

Spill

Det ble en runde Starfinder på Foundry. Dette fungerte ganske bra da Foundry har regler og karakterskjema for Starfinder. Litt knot med å finne ut av hvordan ting fungerer, men det gikk raskt over. At gm kritter hver gang er ikke pga gm har skrevet formel feil? Mwahahaha

Jeg skrev et slags gå til denne siden rollespill. For de som husker bøkene som for eksempel skatten i monsterborgen. Men litt usikker på om det heller blir et kortspill. Rart tenker du, men systemet kan fungere til det også. Skal skrive litt mer og så legge opp på Hivecloud for beta testing.

Vi skrev et spill. Kidsa og jeg. Altså det hadde seg slik at de var 3 stk, og de ville spille sjakk. Derimot er de utålmodig, så å vente er ikke moro. Så vi fant på et sjakkspill for 3 spillere. Det funger sånn passe, men trenger sikkert litt tilpasninger.

Et sjakkspill for 3 spillere

Det er et slags sammarbeid og backstab spill. Du kan ikke vinne alene, men du kan heller ikke vinne sammen med noen andre.

Reglene er som følgende

Spiller 1 har 2 tårn, 2 springer, 2 løpere, 1 konge og 1 dronning

Spiller 2 styrer alle bøndene. Altså alle 16

Spiller 3 har 2 brikker, men begge funker som dronning.

TårnSpringerLøperDronningKongeLøperSpringerTårn
        
        
Dronning       
Dronning       
        
BondeBondeBondeBondeBondeBondeBondeBonde
BondeBondeBondeBondeBondeBondeBondeBonde

Veldig simpelt, men det lønner seg og forklare at man burde sammarbeide. Rekkefølge er som beskrevet. Spiller 1, så 2 og så 3. Grunnen er at hvis ikke spiller 1 flytter springer for å beskytte konge, så er det over.

Hvordan vinne:

Spiller 1 vinner ved at alle bønder er fjernet og begge dronningene er borte.

Spiller 2 vinner ved å få 1 stk bonde helt over brettet

Spiller 3 vinner når alle bøndene er borte og kongen er sjakket eller alene

Det kommer sikkert litt oppdateringer på spillet, og hvis noen prøver så si ifra om dere har noen endringer.

Andre spill

Vi har spillt mye Epic Zombies. Det er kjempegøy og fungerer fint for barn også. Det er vanskelig, men gøy uansett om man vinner eller taper. Anbefaling er, hvis man har med yngre kids, så start gjerne med 1 oppdrag. Det vinner man lett. Og så gå til 2 og tilslutt til 3. Det er vanskelig.

Prosjekter

Det er lite på den tekniske fronten som skjer. Nå som Hivehub er flyttet så holder jeg på med QNAP’en. Vil så gjerne bruke 3D-printer og laser. ☹

Bullet Journal

Zeroplex har vist meg noe fantastisk. Jeg har en bok der jeg skriver lister og annet som må gjøres. Det er en slags dagbok/kalender for ting jeg må få gjort, eller ting jeg har lyst til å gjøre. Jeg syns jeg var veldig flink, og syns det fortsatt. Men verden endret seg da hun fortalte meg om bullet journal.

Pinterest: https://no.pinterest.com/search/pins/?rs=ac&len=2&q=bullet%20journal&eq=bull&etslf=3375&term_meta[]=bullet%7Cautocomplete%7C0&term_meta[]=journal%7Cautocomplete%7C0

Nørdheim online

Jepp. Vi prøver oss. På lørdag så setter vi opp et kamera og en mikrofon. Og så nørder vi. Jeg tipper jeg kommer til å male miniatyrer eller noe annet som har med brettspill å gjøre. Mulig jeg tegner og skriver et brettspill. Har du ideer, så si ifra.

The Hive

Det er også planlegging av en Hive-dag. Det er for å videreutvikle Hive, men viktigst er det å hjelpe folk inn. Hvordan logge seg inn på forum. Vil du være med på chatten. Har du prosjekter. Det er mye som skjer, og jo flere desto bedre.

Underholdning

Simple and Stoopid ser filmer, men noen ganger så er de ikke verdt å nevne. Slik var det denne uken. Derimot så ser vi sesong 4 av The Crown. Den er bra. Veldig bra. Hadde ikke fru Maggie ødelagt så mye, så kunne jeg ha følt litt sympati. Mangler litt pønk låter da. Denne sesongen er i pønkens glansdager.

Uka som kommer

Det blir en god uke, selv om alt er stengt ned. Vi har ordnet slik at vi kan gjennomføre en runde Warhammer. Det blir Nørdheim, denne gangen online. Hvis alt passer så klarer vi en online hotseat også. Vi får se. Ha en fantastisk uke

Comments to: Mandag morgen zombiehelg

Your email address will not be published. Required fields are marked *