1. Rollespill

Greier jeg bruker ifm spilling

Dette blir en av de første ordentlige postene her på forumet.

Jeg tenkte å lage en liste over programmer, utstyr og bøker jeg bruker når jeg spiller og lager eventyr.

Dette blir en post for nye og erfarne GM’er og notatene flyttes nok over til forumet etterhvert.

Det enkleste man trenger er:

Et regelsett i ønsket rollespilltema, feks warhammer eller Paranoia

Noen terninger: 4, 6, 8, 10, 20 og 100

Blyanter, kulepenner og papir

Dette er det minimum man trenger

Hva jeg bruker ekstra når jeg klargjør til kampanjer, sesjoner og one-off eventyr

Utstyr

Jeg bruker 3D printer til miniatyrer og ting. JEg har også en printer til kart og handouts. JEg har startet å printe kart slik at spillerne vet hvor de er når det er viktig for historien. feks kamper. Jeg har byttet litt mellom dette og Theater of the mind(tenk radiohørespill hvor man må forestille seg hva som skjer), men har kommet fram til at ved korte sesjoner 1 gang i uka, så er kart enklest for å raskt komme tilbake inn i historien.

Jeg har også kort med regler og raske enqounters. Det er mye bra der ute, man må bare finne sin egen stil. 

PC med PDF’er av eventyr og regler er lurt. Rask å søke opp ting man trenger, og enkelt å få ideer når spillere roter seg vekk fra historien du prøver å fortelle. 

Websider

Av datasider jeg bruker så er Facebook siden jeg lager eventer. Det skal nok avvikles og legges ut her på siden. Håper med sms løsning. Jeg bruker One Note for info til spillerne og notater ang kampanjer osv. JEg har brukt Obsidaian portal, men den ligger litt på is. Jeg har også i det siste tittet på å bruke Slack. Vi får se hvordan det funker. Kanskje koble med denne siden.

Herolab for å lage NPC’er og monstre. Her lagrer jeg også karakterer for de som trenger

Paint/tegneprogram + Posterrazor for å lage kart

Legger ut flere linker til hjelpesider etterhvert på forumet

Podcaster

De jeg hører mest på er Dungeonmaster Block men hører på andre også. Legger ut på forum

Youtube

Jeg anbefaler alle å sjekke ut Seth Skorkowsky og How to be a Great Game Master men det fins mange andre gode kanaler. Legger ut på forum

Mer kommer, men dette var en rask oversikt

Comments to: Greier jeg bruker ifm spilling

Your email address will not be published. Required fields are marked *